Petitgrain en het verdriet van generaties

Petitgrain betekent kleine vrucht omdat het vroeger alleen van de onrijpe vrucht van de bittere sinaasappelboom werd gemaakt. Hedendaagse citrus Aurantium wordt gemaakt van de gehele tak met onrijpe vruchtjes, inclusief de bladeren. Zie zo een tak als een vertegenwoordiging van generaties in jouw familieverleden. De geur wordt ook al zo lang in allerlei cosmetica producten gebruikt dat het voor iedereen herkenbaar is. Petitgrain werkt aan jouw verleden.

Bedenk eens dat er van deze olie wordt gezegd dat het druk op de borst (hartenpijn) zou kunnen verlichten en dat het zo een diepe emotionele werking kan hebben waarmee je uit de emotie komt en helder denken terug kunt vinden. Daar is geen medische verklaring voor, net zoals er geen verklaring is voor het verdriet dat we soms in het leven ervaren.

Soms ervaar je verdriet en weet je niet waarom. Het waarom is dan ook niet belangrijk, je ervaart namelijk verdriet van generaties die via je familiegeschiedenis zijn opgebouwd. Het verdriet heeft dan niets meer met jou persoonlijk te maken en toch voel je het. Petitgrain maakt je los van het verdriet van generaties en zet je gedachten op een helder pad naar de toekomst.

Het is niet meer belangrijk wat voor verdriet het was, het is belangrijk dat jij die ketting verbreekt en een nieuwe tak aan de bittere boom begint. Zo begint vooruitgang in familie dynamiek en jij kunt daar een sleutelrol in spelen. Petitgrain stelt geen vragen en jij stelt geen vragen aan de olie. Verbreek met het verdriet van generaties, geniet en richt je helder op de toekomst.

Marcel Gahrmann
info@lovedropoils.com


Hee leuk dat je er bent!
Je vint hiernaast ons aanbod van blogberichten voor jou.

Veel plezier met het lezen van onze berichten.

Heb je vragen?
We zijn via mail en telefoon voor je bereikbaar.

Chante Ishta