Wandel met je innerlijk kind

Vaak hoor je mensen zeggen; “Mannen blijven altijd kinderen!” Ik heb nieuws voor je; vrouwen ook, ze hebben alleen andere triggers die het naar boven halen. Terecht gebruik ik de term “naar boven halen” want we stoppen het maar al te graag weg. Onze maatschappij verwacht van ons dat we volwassen gedrag vertonen. Daarbij wordt een belangrijk onderdeel van onze beleving van de wereld onderdrukt waar we juist een goede band mee zouden moeten hebben. Verstandige beslissingen maken is natuurlijk heel belangrijk en zo gebruik je het verstand ten goede. Toch als je het hart wil laten spreken moet het innerlijk kind aan het woord zijn.

Het innerlijk kind nemen we aan de hand als we in volwassenheid worden gedwongen. Hoe verder in je leven komt hoe meer je innerlijk kind wordt verwaarloosd. Het kind blijft echter altijd aan de hand en moet verzorgd worden. Als je aan de volwassene werkt, moet je ook aan het kind werken anders krijg je de transformatie niet compleet. De zaken die we als volwassene krijgen te verwerken slaan vooral deuken in ons zelfvertrouwen. Het zelfvertrouwen van het innerlijk kind kan daarbij een slag te verwerken krijgen die onoverkomelijk lijkt.

De emotionele werking van essentiële oliën is onmiskenbaar en de hulp die ze kunnen bieden op het gebied van zelfvertrouwen is een liefdevolle en complete. Vergeet bij het herstellen nooit de dualiteit van de volwassene en het innerlijk kind. Bij het herstellen van zelfvertrouwen kun je een mix van 3 oliën inzetten;

1- Bergamot; de olie van het zelfvertrouwen. Citrus oliën hebben altijd een stimulerende werking op de stemming van de mens en bergamot doet daar altijd een schepje bovenop.

2- Ylang Ylang; de olie van de zoetheid van het kind. Ylang Ylang verzorgt de wens van het kind en daarmee ook de wensen van het innerlijk kind.

3- Roman Chamomille; de kalmerende emulgator. Het rustgevend effect laat Bergamot en Ylang Ylang samenwerken tot een self-esteem boost die het innerlijk kind en de volwassene dient.

Deze blend laat je zelfvertrouwen op als een een vlieger zonder angst voor de toekomst. Wandel met je innerlijk kind door de speeltuin van je leven en laat het zien hoe mooi het allemaal kan zijn. Je inspanningen worden beloond met dankbaarheid en een vorm van liefde die je vergeten bent. Je herinnering er aan zullen je doen voelen dat je leeft en wakkeren een gevoel van avonturisme aan. Leef op en door!

Geurige groet, Marcel