Mijn beste preventie tips tegen virussen


Het versterken van je immuunsysteem is de sleutel om jezelf en je gezin gezond te houden rondom deze tijd van het jaar.
Met zoveel virussen die er zijn, van verkoudheid, griep tot het Coronavirus, zijn we allemaal op zoek naar een beetje extra bescherming.

De hele hype over griep en Coronavirus in het bijzonder, maken velen van ons bang en angstig.
Met de juiste hulpmiddelen kun je je voorbereiden op succesvolle ondersteuning van je immuunsysteem.

Graag wil ik dan ook met jou, mijn beste tips delen waarmee ik altijd mijn immuunsysteem succesvol kan stimuleren / ondersteunen:
- zorg voor voldoende rust: een gestrest, moe lichaam is gevoeliger voor indringers
- zorg altijd voor een goede desinfectie na het aanraken van vele oppervlakten, zoals deurknoppen, toetsenborden, telefoons en openbare ruimtes en dergelijke. Heb bijvoorbeeld altijd een (zelfgemaakte) spray met essentiële oliën vanuit de beschermende samenstelling bij je.
- was je handen grondig met water en zeep
- raak je gezicht niet aan
- blijf gehydrateerd; als je een druppel essentiële olie van de beschermende samenstelling of citroen aan je water toevoegt, voeg je wat pit en extra immuun versterkende kracht toe
- houd je essentiële oliën die het immuunsysteem ondersteunen in de buurt. Mijn favorieten zijn o.a. de beschermende samenstelling, Copaiba, Oregano, Frankincense, Lemon, Melaleuca en de luchtwegensamenstelling.
- ondersteun ook je lichaam met supplementen, o.a. met name vitamine C & D, zink, een energie- en uithoudingsvermogen complex, een essentiële oliën cellulair complex, een prebiotische verdedigingsformule, een cellulair vitaliteitscomplex, enz.
- geniet regelmatig van een weldadig Epsom-zoutbad met heilzame oliën zoals de massage samenstelling, Copaiba, rustgevende samenstelling en Lemongras.
- drink botten bouillon voor een ongelooflijke natuurlijke en heilzame voeding voor behoud van gezonde cellen en weefsels.Wat als er wel iets langs je verdediging glijdt en je toch ziek wordt? 

Met zoveel verschillende alledaagse problemen die er bestaan, kan het lastig zijn om jouw beste koers te ontcijferen om zo snel mogelijk te genezen.

Hier zijn mijn toptips die van toepassing zijn op ELKE gezondheidsuitdaging om je te helpen je lichaam weer fit te laten worden:

- blijf thuis en RUST

- lees een boek

- thee drinken

- slaap voldoende

- gebruik essentiële oliën om weer fit te worden
- drink veel vloeistoffen; voeg etherische oliën toe voor een extra boost!

- om vrijer te kunnen ademen door je neus, maak een mix met de volgende essentiële oliën: 4 druppels luchtwegensamenstelling, 2 druppels citroen en 1 druppel oregano. Gebruik deze mix in een diffuser, of in een kom met warm water en inhaleer met een handdoek boven je hoofd.
- week in een warm bad gedurende 20 minuten met 1/2 kopje Epsom-zout en 6 druppels lavendel, 5 druppels Melaleuca en 5 druppels frankincense
- gebruik een diffuser met je favoriete immuunsysteem ondersteunende essentiële oliën

- gebruik een pepermunt- en lavendelspray om je lichaam te verkoelen wanneer je een verhoogde lichaamstemperatuur hebt

Daarnaast wil ik graag 2 van mijn beste homemade recepten met je delen.

Homemade hoest siroop
Ingrediënten:
- 1 theelepel honing
- 1 druppel lemon EO
- 1 druppel wild orange EO
- 1 druppel frankincense EO
- 1 druppel pepermunt EO
Bereiding: combineer alle ingrediënten, goed roeren en innemen voor een direct verzachtende invloed
(EO = essentiële oliën)Flu Bomb roller mix


Ingrediënten:
- 16 druppels lemon EO
- 12 druppels melaleuca EO
- 12 druppels beschermende samenstelling EO
- 10 druppels oregano EO
Bereiding: combineer alle ingrediënten in een 10ml rollenflesje en vul het flesje aan met gefractioneerde kokosolie.
Gebruik deze mix om de paar uur onder je voeten voor een stimulerende werking van je immuunsysteem.
(EO = essentiële oliën)


Het ondersteunen van je immuunsysteem is je beste verdediging tegen alle virussen die rondgaan.
Met de juiste hulpmiddelen en werkwijzen kunt je jezelf en je gezin de beste kans geven om het hele jaar door gezond te blijven.

Het initiatief nemen om jezelf en je gezin te beschermen met behulp van de tools en middelen die ik zojuist met je heb gedeeld, is een geweldige manier om je algehele gezondheid te ondersteunen.

Als je weet hoe je je etherische oliën kunt gebruiken om je immuunsysteem te ondersteunen en te stimuleren, heb je de macht weer in handen om je eigen gezondheid te beschermen en die van je dierbaren.

Let op!
Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid! Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin.

Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Omtrent deze veiligheidsrichtlijnen kun je bij ons altijd een gratis introductieklas volgen om je voor te laten lichten. Onze basisklas heet “het natuurlijke medicijnkastje”.

Wij geven deze workshop gratis en vrijblijvend. Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk.
Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@alchemoils.com. 

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op info@alchemoils.com Wij, van Alchemoils / Onder de Zon, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Volg onze Facebookpagina hier.